[email protected] je zmagovalni evropski projekt – sodelovala tudi Mestna občina Celje

Foto: MOC

Celje, 20. oktober 2020 – Transnacionalni projekt [email protected], v katerem je sodelovala tudi Mestna občina Celje, je zmagovalni evropski projekt REGIOSTARS AWARDS 2020 v kategoriji »Opolnomočenje mladih za čezmejno sodelovanje – 30 let programa Interreg«, so sporočili z Mestne občine Celje.

Gre za projekt v katerem je sodelovalo sedem celjskih osnovnih šolah in so v sklopu tega transnacionalnega projekta namestili pametne merilnike in z aplikacijo spremljali porabo, pri čemer so energetski skrbniki (učenci in šolski delavci) aktivno sodelovali.

Na dveh šolah je bilo v sklopu projekta zamenjanih nekaj oken. Cilj vseh aktivnosti je bil oblikovati sistem za upravljanje z energijo za javne šole, s katerim lahko spremljajo in izboljšajo rabo energije. Investicija v infrastrukturo in merilno opremo je znašala 67.715 EUR. Celotna vrednost projekta, ki ga je izvedla Mestna občina Celje kot projektni partner, pa 174.950 EUR. Vrednost sofinanciranja Evropskega sklada za regionalni razvoj znaša 148.700 EUR.

Pri izvajanju projekta po šolah je MOC tesno sodelovala z Zavodom Kssena iz Velenja, ki je bil drugi slovenski projektni partner.

Zahvaljujoč vsem projektnim partnerjem [email protected] iz sedmih srednjeevropskih držav, sodelujočim lokalnim skupnostim, šolam, njihovim učiteljem in učencem, so mladi energetski skrbniki pokazali, da lahko s pravo spodbudo razvijajo kompetence za strateško razmišljanje in odgovorno ravnanje do okolja in skupnosti.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate nekaj podrobnosti tega projekta:

– Predstavitvenega videa zmagovalnega projekta: Youtube

– Novice na Interreg CE Facebook strani in

Sporočila za javnost o zmagovalnih projektih ter članka o projektu na strani Evropske komisije.

M.I.