Erika Žnidaršič, kje je danes kritika vlade zaradi pomanjkanja delovnih strojev na poplavljenih območjih in ustvarjanje žvižgača po vzoru Ivana Galeta?

Foto: RTV Slovenija

Pred več kot tremi leti covid še ni dodobra zakorakal v državo, že so bili na RTV Slovenija, skupaj s Tarčo in Eriko Žnidaršič na okopih, kako se vlada napačno loteva prihajajoče zdravstvene krize. Takrat so tudi hitro ustvarili domnevne žvižgače kot je bil Ivan Gale in zdravstvene strokovnjake, ki so v oddaji razkrivali domnevne nepravilnosti takratne vlade. Seveda je bila takrat na oblasti politika, ki ustvarjalcem oddaje Tarča ter voditeljici niso bili po godu, zato jim je bilo iz tedna v teden pripraviti medijski linč. Danes, ko so na oblasti njihovi in se Slovenija sooča z najhujšimi posledicami poplav v zgodovino, pa kot kaže po njihovem poteka vse v najlepšem redu. Pa je temu res tako?

Morda za ustvarjalce Tarče in Eriko res poteka vse v najlepšem redu, saj vlada državljane bremeni z novimi in novimi davki, da bodo sami lahko prejemali lepe mesečne zaslužke. Žal pa v resnici za državljane slika ni tako prijetna kot jo želijo prikazati v Tarči in to kljub temu, da so oddajo posneli v Ljubnem ob Savinji, kjer se prebivalci iz dneva v dan srečujejo s težavami pri odpravljanju posledic uničujočih poplav. Tako denimo Eriko ni zanimalo zakaj se prebivalci prizadetih območij po mesecu dni srečujejo s pomanjkanjem gradbenih strojev na prizadetih območjih.

Prav tako se Žnidaršičevi ni zdelo pomembno odpreti teme o obveznem solidarnostnem prispevku, ki ga je ravno tisti dan uveljavljala vlada. Gre seveda za neprijetne teme vladnih uslužbencev, ki so prisostvovali v oddaji in odgovori katerih bi lahko pokazali na neustrezno vladno postopanje pri sanaciji poplavljenih območij. Voditeljica prav tako od vladnih predstavnikov ni zahtevala jasnih odgovorov, kdo je dejansko na teh ogroženih področjih dovolil gradnjo bivalnih domov. V kolikor bi bila danes na oblasti druga opcija pa bi ta ista oddaja in ista voditeljica verjetno že iskala krivce in vladi pripisovala različne afere?

To je še en dokaz, da nikakor nismo priča depolitizaciji RTV Slovenija, ki jo je zatrjeval Robert Golob, ampak več kot očitni politizaciji nacionalnega medija.

Vir: Nova24TV