Erjavec ne želi podpisati sporazuma o sodelovanju z vlado. Kako bodo delovali poslanci DeSUS?

(foto: Matic Štojs Lomovšek)

Ljubljana, 19. februar 2021 – Po besedah Karla Erjavca naj bi DeSUS predsednika DZ Igorja Zorčiča posebej obvestila o tem, da je stranka sedaj v opoziciji. Tako Erjavec noče, da DeSUS sodeluje s koalicijo.

Erjavec je po neverjetnem fiasku in sramoti, kjer naj bi le en član stranke DeSUS podprl Karla Erjavca za mandatarja, vendar sedaj že Erjavec napoveduje pogovore s poslancema Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom. Ob tem je potrebno povedati, da je že pred dnevi Simonovič povedal, da je bil KUL ustanovljen samo za konstruktivno nezaupnico ter, da lahko DeSUS program uresničuje tudi ob aktualni vladi.

Erjavec se je na pogovorih že sestal z vodjo poslanske skupine DeSUS Francem Juršu, s katerim se je pogovarjal o tem če ostaja član DeSUS ter če podpira sklepe stranke, da je le-ta v opoziciji. Glede tega po nekaterih navedbah nima nobenih zadržkov poslanec Jurij Lep, želi pa si Erjavec tudi, da kmetijski minister izstopi iz vlade.

Kljub vsemu je potrebno na jasnejše poteze poslancev še počakati, saj se je v zadnjem času izkazalo, da je Erjavec v javnost »plasiral« zelo netočne podatke glede dogajanja v stranki DeSUS. V kolikor bosta namreč sodelovanje z Erjavcem odklonila še Simonovič in Hršak bo DeSUS namreč ostal brez poslanske skupine.

Vir: e-maribor