Evropa opozarja, da je dogajanje na RTv Slovenija alarmantno! Vero Jourovo pa se poziva, da nemudoma ukrepa!

Foto: X Romana Tomc

V Sloveniji se je z dogodki na RTV Slovenija ponovno pokazalo, da v kolikor nisi “slepa ovca” in ne slediš elitam, ni zate prostora v družbi. Tako smo priča dnevnim zamenjavam novinarjev in urednikov in to samo zato, ker so na RTV Slovenija prišli v času vlade Janeza Janše. Ljudje, ki počno to “čistko” ne gledajo objektivnih dejstev ampak samo sledijo željam trenutne oblasti.

Pri vsem tem je najbolj žalostno to, da smo imeli v času Janeza Janše politike, ki so po Evropi skakali in lobirali, kako je vse narobe v Sloveniji na področju medijske svobode. Danes pa, ko dejansko se ta medijska svoboda krati, mirno sedijo v svojih naslonjačih, hkrati pa jih podpirajo domnevne nevladne organizacije. Kot je mnogim zano je bila takrat zelo aktivna celo Evropska komisarka Vera Jourova, ki danes poleg naše evropske poslanke Ljudmile Novak in zunanje ministrice Tanje Fajon molči.

Zaradi zaostrenih razmer na RTV Slovenija je slovenska evropska poslanka Romana Tomc pripravila sestanek Evropske ljudske stranke. Sestanka se je udeležil tudi Manfred Weber, ki je Vero Jourovo pozval k takojšnjemu ukrepanju. V svojem razmišljanju je Weber dejal, da pluralizem nikakor ne pomeni grožnje ampak svobodo. Po njegovem mnenju smo trenutno v Sloveniji priča alarmantnemu stanju na RTV Slovenija.

“Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola in predsednik EPP Manfred Weber se zgražata. Zgražajo se tudi kolegi poslanci, ki težko verjamejo, da je takšen brutalen politični prevzem RTV v demokraciji sploh možen. Na t.i. neodvisne institucije v Sloveniji se ne gre zanašati, zato je internacionalizacija nujna. Premika se počasi, vendar zanesljivo,” je srečanje ocenila Romana Tomc.

Vir: X