Evropejci v zadnjem času v svojih državah prepoznali dobro delo članic Evropske ljudske stranke, ki jim namenjajo vodenje držav

Foto: EPP

Stranke članice Evropske ljudske stranke so bile v zadnjih mesecih v svojih državah izredno uspešne. Tako so državljani njihovo dobro delo prepoznali na Finskem, Bolgariji in Grčiji, kjer so se veselile zmag na volitvah. Prav tako so bile za njih uspešne lokalne volitve v Španiji ter predsedniške v Latviji.

S tem se kaže, da politika EPP v smeri koristi za ljudi pomeni edino pravo pot v Evropi. Prav tako pa je bilo nenazadnje uspešno predsedovanje Švedske, kjer je Evropa dosegla dogovore na področju gospodarstva, konkurenčnosti, migracij in predvsem varnosti Evrope.

Predsedovanje Svetu EU sedaj prevzema Španija in to ravno v času, ko se bodo v državi odvijale volitve, ki bodo nenazadnje ključne tudi za Evropo. Kaj lahko prinese nasprotna politika se danes kaže na Poljskem, kjer množice zahtevajo nadaljevanje poti demokratizacije, ki jo je trenutna vlada ustavila. Hkrati pa so v EPP izrazili podporo državljanom Poljske in Donaldu Tusku, ki si prizadevajo za pot demokratizacije.

Vir: EPP