Evropska in svetovna desna sredina zaprepaščena, da je vlada ravno med žalno slovesnostjo ukinila nacionalni dan spomina na žrtve komunizma

Včeraj in danes na Bledu poteka zasedanje generalne skupščine in izvršilnega odbora IDC CDI. Tako Slovenija gosti najvidnejše politike desne sredine iz Evrope in sveta. Zbrani so na zasedanju sprejeli Resolucijo o stanju v Sloveniji.

Poleg prej omenjene resolucije so sodelujoči sprejeli še nosilno resolucijo, ki jo je pripravila SDS. Slednja temelji na treh grožnjah, ki pretijo prebivalcem in to so: demokracija, mir in varnost. Sodelujoči pa se predvsem niso mogli izogniti stanju v Sloveniji in ukinitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunizma.

“Še posebej pa so vsi kolegi zaprepaščeni, ko slišijo, da je bil sklep Vlade RS sprejet med tem, ko je potekala žalna slovesnost z molitvami za žrtve. Sklep je bil brez realne utemeljitve,” je na zasedanju poudaril predsednik SDS Janez Janša.

V svojem govoru je Janša še poudaril, da smo danes s strani Golobove vlade priča vračanju kipov diktatorja na javna mesta. Vlada je ukinila tudi nacionalni dan spomina na žrtve komunizma, dr. France Bučar pa je ta čas označil tudi za državljansko vojno. “Torej, kaj lahko rečemo drugega, kot da ta vlada Slovenijo vrača duh državljanske vojne,” je še dodal Janez Janša.

Vir: Twitter