Evropska agencija za zdravila predvideva za naslednji teden objavo stališča glede cepiva proizvajalca Johnson & Johnson

Fotografija je simbolična.Foto: Pixabay.com

Naslednji teden naj bi bilo znano stališče Evropske agencije za zdravila (Ema), glede pojava krvnih strdkov v ZDA po cepljenju s cepivom proti covid-19, proizvajalca Johnson & Johnson.

Poročilo bo po včerajšnjih informacijah agencije temeljilo na podlagi izvedbe hitrega postopka, ki ga bodo izvedel njihov odbor za varnost zdravil (PRAC). Omenjeni odbor se ukvarja s preučevanjem redkih primerov pojava krvnih strdkov, kar bo storil tudi v primeru cepljenj izvedenih v ZDA. Ema bo preučila vse prijavljene primere in to v sodelovanju z z ameriško zvezno upravo za hrano in zdravila (FDA) in drugimi mednarodnimi regulatorji ter na koncu podala mnenje ali je potrebno regulativno ukrepanje.

Pri Ema so prepričani, da kljub vsemu trenutno dobrobit cepiva pretehta tveganje stranskih učinkov. Zaradi pojava domnevnih krvnih strdkov v povezavi s cepljenjem s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson so se kljub vsemu odločili za začasno ustavitev cepljenja s cepivom omenjenega proizvajalca.Tudi pri podjetju so se za čas pregleda odločili za ustavitev dobave cepiva proti covid-19.

Vir: Demokracija

Uredništvo