Fajonova popolnoma frapirana, ko dr. Ernest Petrič pojasni, da izključevalna politika v civilizacijski družbi kot je Slovenija nima prostora

Foto: Zajem zaslona X

Slovenska tranzicijska levica žal že več let gradi svojo politiko na izključevanju in mantri, “samo da ni Janez Janša”. Tudi zadnje volitve je Gibanje Svoboda dobila na tej formi, nenazadnje pa so opozorila na nesprejemljivost takšne politike občutili nekdanji predsedniki “levih” strank. Spomnimo samo na izključevanje nekdanjega predsednika Boruta Pahorja s stranke SD in Tanje Fajon in to tistega Boruta Pahorja, ki ji je omogočil vstop v politiko.

Kljub temu, da so na nesprejemljivost take politike opozarjali mnogi, je dejansko najbolj neposredno to pojasnil pred poslanci dr. Ernest Petrič. Pravnik, nekdanji ustavni sodnik in nenazadnje tesni sodelavec Boruta Pahorja, je pred poslanci jasno povedal kaj si misli o takšnem ravnanju slovenske politike. Kot je poudaril dr. Petrič ga kounikacija slovenske politike, ko govori, da se z določenimi ljudmi ne bodo pogovarjali, dela nesrečnega.

Da se določenim politikom pripenja etikete, da so manj vredni, se po mnenju pravnika ne spodobi za moderno državo, na civilizacijski ravni kot je Slovenija. S temi besedami je popolnoma šokiral Tanjo Fajon, ki je z gesto in presedanjem jasno pokazala, da ni pričakovala tako direktne obsodbe te izključevanlne politike, ki jo izvajajo tudi sami.

Vir: X