Dodatki za stalno pripravljenost, ki so sprožili politični obračun z bivšim ministrom za finance Dušanom Mramorjem, bodo očitno pripeljali na sodno klop tudi nekdanje vodilne Fakultete za družbene vede (FDV) v Ljubljani.

Torej tiste fakultete, iz katere prihajajo glavni oblikovalci uredniške politike režimskih medijev, sociološki in politološki liderji tranzicijske levice in apologeti vsakokratnih sodnih in političnih obračunov z opozicijo.

Očitno se bo interpretacija nezakonite podlage za izplačilo teh dodatkov, ki jih, mimogrede, prejema vsak osmi zaposleni v javnem sektorju, vključno z državno-tožilskim in sodnim osebjem, morala dosledno uveljaviti za vse.

Celo za zaposlene na zloglasnem FDV in za večino drugih v javnem sektorju, ki so glede na interpretacijo tožilstva prejemali dodatek nezakonito.

Kot je znano, so zaradi zožitve interpretacije, kdo je in kdo ni upravičen do izplačevanja omenjenega dodatka, že stekli sodni postopki za vodstva nekaterih fakultet.

Pri tem so mediji poskrbeli, da je veliko pozornosti bil deležen v prvi vrsti sodni postopek proti bivšemu ministru Mramorju in vodstvu Ekonomske fakultete, medtem ko o drugih postopkih ni slišati v medijih praktično nič.

Tako je pred časom postala pravnomočna tudi obtožnica zoper dva bivša dekana FDV, Antona Grizolda, nekdanjega ministra za obrambo iz časov LDS in Janeza Drnovška, in Bojka Bučarja.

Več lahko preberete tukaj.