Federico Potočnik: “Levica želi prepovedati zdravnike zasebnike, ker jih ne more kontrolirati. Tako smo priča boju za absolutno oblast”

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

Na novico, da si v Levici, ki bi naj postala ena od koalicijskih partneric nove vlade prizadevajo za ukinitev zdravnikov zasebnikov, odzval zdravnik Federico V. Potočnik. Potočnik edini odgovor v taki politiki vidi v tem, da zasebnikov politika ne more kontrolirati, s takšnim načinom vladanja pa smo priča boju za absolutno oblast.

V zadnjih dneh javnost razburja dejstvo, da bi si naj morebitna nova vlada prizadevala tudi za ukinitev zdravnikov zasebnikov in ukinitev dopolnilnega zavarovanja. “Zakaj hoče Levica prepovedati zdravnike zasebnike? Zakaj omejujejo zasebne šole? Zakaj ukinjajo dopolnilno zavarovanje? Ker jih ne morejo kontrolirati! Smo priča boju za absolutno oblast, ker socializem ne more priti drugače, kot na silo,” je zapisal zdravnik Federico V. Potočnik.

Na drugi strani je Tomaš Štih dodal, da takšno stališče zelo lepo pojasni bistvo socialističnega totalitarizma, ki ima 100 % nadzor nad vsemi zadevami. “Liberalec in demokrat tolerirata neomejeno socialistov; socialist pa ne tolerira nikogar drugega,” je še zapisal Štih.

Vir: Twitter