Na navajanje Braneta Goluboviča iz opozicijske LMŠ, da so mariborski dijaki ravnali odgovorno se je odzval zdravnik Federico Potočnik, ki je povedal: “Pa kakšno odgovornost?! Mi imamo redno hospitalizirane starejše paciente, ki so jim vnuki prinesli covid. Bistri, vitalni in polni življenja, ki se kljub max. kisiku dušijo in umirajo. Grde smrti so, za katere niso nič krivi. Kako se prevzame odgovornost za smrt starih staršev?”.

Žalostno je, da kljub velikemu številu okuženih in preminulih zaradi covid-19 v večini levi mediji še vedno podpirajo nekatera dejanja neodgovornih posameznikov. Enako namreč počnejo tudi v primeru neodgovorne skupine mariborskih dijakov, ki so kršili vladne ukrepe in si tako prislužili kazni. Še bolj žalostno je, da takšno neodgovorno ravnanje posameznikov podpirajo poslanci, kar je nenazadnje pokazal tudi Brane Golubovič iz LMŠ. Golubovič je šel tako daleč, da je ministrici dr. Simoni Kustec sporočil, da bi bilo bolje, če bi molčala v zvezi z ravnanjem mariborskih dijakov.

Kljub temu, da strokovnjaki opozarjajo na odgovorno ravnanje, saj je situacija v Sloveniji še vedno zelo resna, se nekateri na te zadeve »požvižgajo«. Kljub vsemu, da so si ukrepi v državah po Evropi in svetu dokaj podobni je pri nas opozicija temu zelo nenaklonjena in vlado obtožuje neodgovornega ravnanja, v bistvu pa ravno sami počnejo to.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo