Federico V. Potočnik: “Glas Ljudstva je garant za propad zdravstvenega sistema. O zdravstvu ne vedo nič, vse bi rešili s kopiranjem Sovjetske zveze.”

Foto: X Glas Ljudstva

Če je bilo Jenullovo gibanje Glas Ljudstva v času vlade Janeza Janše “strokovnjak” za vsa področja, je v času Golobove postalo ekspert za zdravstveni sistem. In to kljub temu, da ima Jaša Jenull z zdravstvenim sistemom toliko kot “mravlja s poletom na Luno” in v svojih vrstha Dušana Kebra, ki je pokazal kako je potrebno neučinkovito voditi zdravstveni sistem, so se prelevili v prave strokovnjake tega področja. Na drugi strani pa če gledamo vse kaže, da zagovarjajo teorijo javnega zdravstva po vzoru Levice.

Kljub temu, da se je v preteklosti z raznimi preiskovalnimi komisijami pokazalo kam se steka denar iz javnega zdravstvenega sistema, sedaj ravno Jenull govori o divjem zahodu koncesionarstva. Iz zapisa Glasa Ljudstva izhaja, da se sploh ne zavedajo kakšno vlogo imajo v slovenskem zdravstvenem sistemu koncesionarji. Jenull s svojo “delegacijo” je namreč pričel z zbiranjem podpisov v kampanji “Ustavimo rušenje javnega zdravstva”. Po njihovih navedbah naj bi to pripomoglo k dostopu vseh do osebnega zdravnika in ustavitev divjega zahoda na področju koncesionarstva.

vendar, ko zadevo vidi zdravnik, ki dela v našem zdravstvenem sistemu, postane jasno da teorije Jenulla s podporniki nikakor ne pijejo vode. “Glas Ljudstva je garant za propad zdravstvenega sistema. O zdravstvu ne vedo nič, vse bi rešili s kopiranjem Sovjetske zveze. Kar ponujajo, NE deluje. Zakaj sploh kdo to podpisuje?!” S temi besedami takšno akcijo opisuje zdravnik Federico V. Potočnik in dodaja, da kdor želi normalno zdravstvo v Sloveniji se takšnim kampanjam naj ne pridružuje.

Vir: X