Federico V. Potočnik: “Golob je kot Neron, ki požiga Slovenijo. Z vsako njegovo “revolucijo” je slabše.”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina

“Pač ni nas dovolj. In danes je odšla še ena specialistka,” je konec maja zapisal zdravnik Splošne bolnišnice Celje Federico V. Potočnik. Takšno stanje je počasno izčrpavanje slovenskega javnega stravstvenega sistema, ki ga uprizarja levica že več let, Robert Golob pa želi sedaj to izvesti do konca. Največje posledice pa trpijo državljani, ki so leta in leta plačevali za zdravstvo in še danes, a do zdravnika ne morejo.

https://x.com/FVPotocnik/status/1796599025212477897

V poprej omenjeni bolnišnici se namreč od junija letošnjega leta soočajo z zmanjšano prisotnostjo infektologovin posledično so pacientje prikrajšani za hitro obravnavo. Čeprav je od obljube SD-ja minilo skoraj tri leta, da bodo omogočili dostop do zdravnika v 30 dneh, smo danes namesto skrajševanja priča podaljševanju čakalnih dob.

Pri tem niso nobena izjema pacientje, ki se zdravijo v Splošni bolnišnici Celje. Da je stanje še kako resno in zadeve niso vzdržne opozarja zdravnik Federico V. Potočnik: “Golob je kot Neron, ki požiga Slovenijo. Z vsako njegovo “revolucijo” je slabše. Že zmanjkuje strok znotraj bolnišnic, ker je toliko odhodov. Zdravstveni sistem ne zdrži še dveh let teh norcev!”

Vir: X