Federico V. Potočnik: “Gospa Vrečko: Cerkev in država sta ločeni.”

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Okoli patra Ivana Rupnika so v tranzicijski levici pričeli velik cirkus zganjati, ko je njihova velika zaveznica Svetlana Makarovič zavrnila Prešernovo nagrado. Več let so ponavljali to mantro, Makarovičevi pa je sama današnja ministrica za kulturo in sedaj koordinatorka Levice nagrado podelila nazaj. To je sicer še ena zgodba, ki so jo s pomočjo osrednjih medijev uspešno na tej vladi prikrili, Vrečkova pa danes rohni nad patrov Ivanom Rupnikom.

Vsekakor se je potrebno zavedati, da je vsako nasilje ali nespodobno ravnanje strogo nesprejemljivo, prav tako pa je nesprejemljivo, da se današnja politična oblast klanja nekdanjemu totalitarnemu režimu. Pri zgodbi povezani s patrom Ivanom Rupnikom je tudi zanimivo stališče ministrice Vrečko, saj v tranzicijski levici ves čas poudarjajo pomen ločevanja cerkve in države, danes pa bi Rupnika kaznovali napodlagi državnih zakonov.

Sedaj, ko so omenjenega patra prestavili v Koprsko škofijo, se je namreč oglasila Asta Vrečko in povzela državnega sekretarja na ministrstvu za delo, da bi morala cerkev odgovarjati za povzročitelje. Ob tem zapisu je stališče glede tega ministrici pojasnil zdravnik Federico V. Potočnik: “Gospa Vrečko: Cerkev in država sta ločeni.Velja v obe smeri. Dokler se ne krši državnih zakonov, nimate kaj komentirati.”

Vir: X