Federico V. Potočnik: “Kdo ravna boljše z denarjem – jaz, ki sem neposredno ob pacientu in poznam svojo ambulanto, ali nek minister v Ljubljani, ki podpisuje papirje?”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina

Zdravnik Federico V. Potočnik in ekonomist dr. Marko Jaklič sta se za Domovino z Alenom Salihovičem pogovarjala o razmerah v našem zdravstvenem sistemu. Glavna tema pogovora je bil seveda odsop zdravstvenega ministra Danijela Bešiča Loredana in zloglasna zdravstvena reforma, ki jo Golobova vlada že napoveduje celo leto.

https://twitter.com/Domovina_je/status/1679358203988000768?s=20

Federico V. Potočnik, ki je znanje nabiral tudi v tujini je izredno kritičen do zdravstvenega sistema, ki ga imamo sedaj. po nejgovem mnenju je potrebno narediti decantralizacijo zdravstvenega sistema in nenazadnje Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Svoje razmišljanje je podkrepil z besedami: “Kdo ravna boljše z denarjem – jaz, ki sem neposredno ob pacientu in poznam svojo ambulanto, ali nek minister v Ljubljani, ki podpisuje papirje?”

https://twitter.com/Domovina_je/status/1679170802573271041?s=20

Vsem teorijam zarote, kako se nam lahko z vključitvijo zasebnih izvajalcev v javni zdravstveni sistem slednji zruši, je jasen odgovor podal ekonomist dr. Marko Jaklič.“Del javnega sistema so tudi zasebni izvajalci zdravstvenih storitev in zavarovalnice. Treba je tudi bolj temeljito spremeniti oziroma demonopolizirati ZZZS,” je bil v pogovoru jasen dr. Marko Jaklič.

Glede ministra Danijela Bešiča Loredana je Federico V. Potočnik mnenja, da minister nikakor ni bil dober. Kljub vsemu pa imamo v Golobovi vladi še serijo drugih slabih ministrov, ki so po njegovih besedah amaterji v tistem kar opravljajo.

Vir: Domovina