Federico V. Potočnik: “Ker vam Golob jemlje denar ker ga imate, ni tukaj nobene solidarnosti, ampak gre za krajo z lepšim imenom”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina

Kljub temu, da je danes že najbližjim vladajoče elite jasno, da vlada izvaja le “krajo” davkoplačevalskega denarja, se na RTV Slovenija trudijo reševati vojaka Robija. Zato so v zadnji oddaji Tarča želeli prikazati, kako si vladajoče stranke prizadevajo za solidarno zdravstvo in to kljub dejstvu, da se zaradi prezirajočega odnosa Goloba do zdravnikov, slovensko javno zdravstvo sesuva v prah.

https://x.com/FVPotocnik/status/1804386012124033138

V omenjeni oddaji so tako skušali prikazati kako se koalicija zavzema za solidarno ureditev zdravstva, ki pa je v praksi utopija. To je pojasnil tudi zdravnik Federico V. potočnik, ki je prepričan, da je solidarnost, ki jo zagovarja koalicija nateg. Zadevo je v nadaljevanju opisal na čisto preprosti in konkretni razlagi, hkrati pa pojasnil, da gre zgolj in le za krajo davkoplačevalskega denarja.

Zdravnik tako opiše zadevo na primeru kraje: Če pride tat in na silo vzame vašo denarnico, niste vi solidarni s tatom, ampak vam naravnost krade.” V nadaljevanju pa z zgoraj opisanim primerom naredi primerjavo pri delu Golobove vlade: “Če vam Golob jemlje več denarja zgolj zato, ker ga imate (oz. ste zanj pridno delali), ne gre za nobeno solidarnost, ampak za krajo z lepšim imenom.”

Vir: X