Federico V. Potočnik: “Kot zdravnik se mi zdi odnos te vlade do nas in do pacientov, ki jih oskrbujemo, vreden gnusa”

Foto: Zajem zaslona (Twitter in YouTube)

“Kot zdravnik se mi zdi odnos te vlade do nas in do pacientov, ki jih oskrbujemo, vreden gnusa”, se glasi zapis zdravnika Federica V. Potočnika. Minuli konec tedna je namreč novinar Bojan Požar na Požareportu razkril kakšne pritiske naj bi domnevno izvajala minister Danijel Bešič Loredan in predsednik vlade Robert Golob, na predstavnike FIDES-a.

Omenjeni novinar je namreč objavil pisno dokumentacijo s katero naj bi razpolagal in katera naj bi razkrivala pritiske ministra in predsednika vlade na vodstvo FIDES-a. Iz objavljenega dokumenta izhaja, da naj bi minister po navodilih predsednika vlade pritiskal na člane omenjenega sindikata zdravnikov, da z vlado podpišejo sporazum. V nasprotnem primeru naj bi jih vlada ustrezno kaznovala.

Na takšne navedbe Bojana Požarja, se je odzval zdravnik Federico V. Potočnik, ki navaja, da gre za sramoten odnos Golobove vlade tako do zdravnikov kot pacientov. “Kot zdravnik se mi zdi odnos te vlade do nas in do pacientov, ki jih oskrbujemo, vreden gnusa,” je zapisal zdravnik Potočnik. V nadaljevanju je še dodal: “Ne samo, da so hudo nesposobni in je sistem vse bližje zlomu, po novem tudi grozijo in izsiljujejo, če ne pristanemo na njihove nesprejemljive pogoje dela.”

Vir: Twitter in Požareport