Federico V. Potočnik: “Mene ne skrbi, če Golob laže, mene skrbi, če mu kdo še verjame”

Vrh EU in Robert Golob. (Foto: Twitter / Vlada RS)

Pred dnevi ob vrhu Evropske unije smo že poročali, da je zvezni kancler Avstrije Karl Nehammer napovedal blokad skupne izjave, če Evropa konkretno ne pristopi k reševanju migrantske krize. Pri tem je jasno tudi, da je Slovenija z nastopom vlade Roberta Goloba številke o ilegalnih prehodov meje “pognala” v nebo, s svojim odstranjevanjem varovalne ograje na južni meji.

Kljub jasnim mesečnim številkam policije, da število ilegalnih prehodov po odstranitvi varovalne graje strmo narašča, se premier kot kaže spreneveda. Kljub jasnim stališčem Avstrije in njenega kanclerja, je vlada pred vrhom v Bruslju sporočala, da bo Golob zagovarjal težo, da varovalna ograja ne pripomore k zajezitvi ilegalnih prehodov državne meje.

Vlada pod vodstvom Goloba to počne kljub temu, da se na mejah z Avstrijo in Italijo krepijo nadzori državne meje, zaradi povečanega števila poskusov ilegalnih vstopov v omenjeni državi. Federico V. Potočnik je mnenja, da Robert golob z takšnimi izjavami manipulira in zavaja tako slovensko kot tujo javnost. Najbolj pa ga skrbi, če ljudje dejansko takšnim zadevam še vedno vrjamejo.

Vir: Twitter