Federico V. Potočnik opozarja, da so v SB Celje na kisiku tudi osebe mlajše od 30 let

Twitter
Celje, 25. marec 2021 – V zadnjih dneh v Sloveniji ponovno beležimo povečano število okužb z novim koronavirusom. Tako je bilo včeraj pri nas ob opravljenih 6432 PCR testov, od tega je bila okužba potrjena v 1164 primerih. Zaradi povečanega števila okuženih se tudi število hospitaliziranih oseb zaradi okužbe s ccovid-19 v slovenskih bolnišnicah povečuje. Včeraj je tako bolnišnično zdravljenje potreboval 501 bolnik (eden več kot dan prej), od tega jih je intenzivno oskrbo potrebovalo 106 (sedem več kot dan prej).
Da se zadeve ponovno poslabšujejo je že v soboto povedala vodja vladne svetovalne skupine dr. Mateja Logar, ko je napovedala, da smo v Sloveniji že na začetku tretjega vala. Vse te podatke potrjuje tudi celjski zdravnik Federico V. Potočnik, ki je preko svojega twitter profila sporočil, da je v SB Celje popolnoma polna intenzivna nega, odpreti pa so morali nov covid oddelek.
Da so zadeve in zaskrbljujoče pa je podatek, da pri njih prevladujejo mlajši pacienti s hudimi kliničnimi slikami in da so tudi mlajši od 30 let na kisiku. Ob vsem tem Federico V. Potočnik opozarja, da epidemije še ni konec.

Uredništvo