Federico V. Potočnik: “Gospa Pirc Musar moralo bi vam biti nerodno, saj naša država leži na 700+ morišč, ki jih gladko ignorirate, vas pa so polna usta o spoštovanju življenja”

Foto: Twitter (Nataša Pirc Musar)

Odnos do določenih tem predsednice republike Nataše Pirc Musar, se pogleda skozi samo dvojna dejanja in kaj kmalu dobi jasno sliko kakšen je njen dejanski odnos do življenja. Kljub temu, da so predsednico polna usta spoštovanja do človekovega življenja, to s svojimi dejanji povezani z revolucionarnim časom in stališčem do evtanazije, sama hitro negira to svoje prepričevanje ljudi o spoštovanju človeškega življenja.

Nataša Pirc Musar vsake toliko časa v javnost plasira svoja stališča do življenja posameznika, ki bi moralo biti po njeno spoštovano in neprecenljivo. Potem pa se zgodijo proslave revolucionarnih dejanj, ki so za sabo pustila monoga morišča, pa lahko to isto predsednico Natašo Pirc Musar vidimo v prvih vrstah. na drugi strani pa prekine dolgoletno tradicijo udeleževanja predsednika republike na proslavah povezanih z dnevom spomina na žrtve vseh totalitarnih režimov.

Ko je v državi govor o evtanaziji, ki pomeni končanje življenja, lahko Natašo Pirc Musar vidimo z glavno zagovornico Biserko Meden Marolt. Tukaj ne gre kar za nekoga, ampak celo svetovalko redsednice republike. Vse to kaže, da ima predsednica republike dvojna stališča celo do vpražanja življenja. Na takšno dejstvo opozarja tudi zdravnik Federico V. Potočnik: “Gospa, pa bi vam moralo biti ob teh dvojnih standardih nerodno. Naša država leži na 700+ moriščih, ki jih gladko ignorirate, nato pa polna usta o spoštovanju življenja. To ni prav za funkcijo, ki jo poskušate opravljati.”

Vir: X