Slovenija bi v “pokoronskem” svetu lahko postala ena izmed sedmih svetovnih destinacij. Tako so prepričani na spletni strani Forbes, kjer je predstavljenih sedem držav, ki imajo po njihovi presoji možnost, da v času po pandemiji koronavirusa postanejo najbolj priljubljene turistične destinacije. Poleg Slovenije se omenja še: Etiopijo, Iran, Mjanmar (Burmo), Gruzijo, Filipine in Tunizijo. Spletna stran sicer posebej izpostavlja Ljubljano in Julijske Alpe. 

Slovenija se je znašla med sedmimi državami sveta, ki bi v času po pandemiji koronavirusa lahko postale najbolj priljubljene turistične destinacije sveta. Tako menijo na spletni strani Forbes, kjer poleg naše domovine omenjajo tudi Etiopijo, Iran, Mjanmar (Burmo), Gruzijo, Filipine in Tunizijo. Ob tem na spletni strani dodajajo, da globalni turizem trenutno trpi zaradi nepredvidenega zaprtja, vendar pa se po njihovem prepričanju številne države že pripravljajo na močno povečan turistični obisk, in sicer za čas, ko bodo množična potovanja znova omogočena, poroča Forbes.

Po prepričanji Forbesa, bo to za nekatere države enkratna priložnost, da postanejo priljubljene turistične destinacije v regiji. Medtem ko je priložnost, da postanejo tovrstne destinacije, v tem trenutku zgolj potencial, pa je potrebno navesti, da imajo le-te vse elemente, ki bi to lahko omogočili: neokrnjene lepote narave, zgodovinske spomenike in bogato kulturno ponudbo. Po prepričanju spletne strani gre za destinacije, ki so navkljub svojim možnostim močno podcenjene.

 

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj.