(Foto) Ali je upokojenemu državnemu tožilcu vseeno za mrtve v Sloveniji in ukrepov ne spoštuje, ker jih je predlagala vlada Janeza Janše?

Upokojeni tožilec Andrej Ferlinc v trgovini Tuš brez maske. (Foto: bralec tednika Demokracija)

Uredništvo tednika Demokracija je s strani bralca prejelo pismo bralca, v katerem je opisal srečanje z upokojenim državnim tožilcem Andrejem Ferlincem. Bralec je napisal, da je v mariborski trgovini Tuš opazil moškega brez maske, in ko je bolje pogledal, ni mogel verjeti, za koga gre. »Videl sem, da je to upokojen vrhovni tožilec Andrej Ferlinc. Ni čudno, da pravosodje bojkotira ukrepe vlade in je zato znova porast okužb,« je pripisal ob poslani fotografiji na tednik Demokracija.

Najbolj znan primer Andreja Ferlinca je vsekakor primer Patria, kjer je bil primer osnovan na prejemanju nagrade ob neznanem času na neznani komunikacijski način. Kasneje je ustavno sodišče v tem primeru ugotovilo, da je šlo za hudo kršitev človekovih pravic.

V primeru Patria je zanimivo tudi, da se je Ferlinc po Mariboru sprehajal s slikarjem Juretom Cekuto, ki je bil v zadevi Patria II obsojen na prvi stopnji, preganjal pa ga je ravno Ferlinc.

Ali s takšnim obnašanjem še vedno nadaljuje boj proti Janezu Janši? V tem primeru gre za življenja ljudi, ne za politični boj.

Upokojeni tožilec Andrej Ferlinc v trgovini Tuš brez maske. (Foto: bralec tednika Demokracija)

Celoten članek dostopen tukaj.

Vir: Demokracija