(Foto) KUL lastne interese zopet postavil nad interese državljanov! Ob odločanju o višjih prejemkih zaposlenih in zagotovitvi pogojev za dostojno preživljanje 3. življenjskega obdobja obstruirali sejo!

Foto: Twitter (Dejan Kaloh)

Poslanci so danes v okviru oktobrske seje Državnega zbora glasovali tudi o več pomembnih zakonih, ki prinašajo večjo blaginjo za ljudi. Med drugim so tako glasovali o noveli Zakona o dohodnini in Predlogu zakona o dolgotrajni oskrbi.

Kot smo že včeraj poročali novela Zakona o dohodni, za zaposlene prinaša višje neto mesečne prejemke. Poleg tega bi se z novelo zakona razbremenili dohodki iz oddajanja premoženja v najem, uvaja seniorske olajšave v višini 1.500 za rezidente, ki so starejši od 70 let ter zvišuje povprečnine občinam.

Foto: Ministrstvo za finance

Prav tako so poslanci glasovali o Predlogu zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bi prinesel varno, mirno in dostojno preživljanje 3. življenjskega obdobja za vse ljudi.

Kljub dvema zelo pomembnima zakonoma, leva politična opcija tudi tokrat ni mogla preseči lastnih interesov in kot je objavil poslanec SDS Dejan Kaloh z napovedjo obstrukcije, zapustila dvorano v Državnem zboru. Žal je to še samo ena potrditev, da lastni interesi zmagajo nad interesi skupnosti oziroma države.

Vendar pa sta bila tako novela Zakona o dohodnini kot Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi potrjena in bosta šla v nadaljnjo obravnavo.

Vir: Twitter