“Morda lahko kdo pojasni trditve Policije, po nihovem – samomor, over doz, testi vsi negativni, in POLNO KRVI V AVTU, ZUNAJ, ZNOTRAJ, NA MAJICI. Blaten avto, karamboliran,” je Lidija Giuliatti danes pripisala fotografijam, ki jih je objavila v Facebook skupino Pravica za Andreja – poiščimo morilce. Mati je Andreja Bajželja našla mrtvega v avtomobilu in vse od tedaj išče odgovore, kaj je bilo usodno za njenega sina.

Vir: Facebook

Prepričana je, da nikakor predoziranje, o tem pa po njenem pričako tudi fotografije v galeriji, Kmalu po sinovi smrti je ustanovila Facebook skupino, razloge je opisala takole: “15.8.2019 je dan, kateri je zaznamoval našo usodo za vedno. Danes je 2 meseca, odkar si odšel od doma z besedami, da se vrneš, da se bova pogovorila. V varstvo si mi pustil svojo Metko, od katere se nikoli nisi ločil. Tvoje zadnje besede so bile,in tvoj zadnji klic je bil z Renata Bogataj da prihajaš , da greš domov po Metko, in da naj ti pripravi posteljo.
Ni te bilo, številka je bila nedosegljiva. Podali smo se na pot iskanja. Policija,žal ni ukrepala,kot bi morala, kar se tiče iskanja, lokacije mobitela niso želeli povedati, neskončno dolge minute, ure, dnevi.. Tretji dan sem se morala poslužiti laži, da si šel delat samomor, da so 4 dan povedali zadnjo lokacijo mobitela…Rakova jelša, in kmalu smo te našli umorjenega v avtomobilu, na Rakovi jelši, na zapuščenih vrtovih, daleč od vsega…daleč od poti od doma, .sreča v nesreči, da sva te našla midva in takoj ugotovila , da so zadeve prirejene, ne tako, kot je kazalo, da je over doze.
Nekdo se je zelo trudil vse zrežitrati in prekriti, ta planirani in zahrbtni umor.
Tako dobro, da so prepričali še Kriminalista in zdravnico- patologinjo na kraju najdbe. Naše trditve niso poslušali, ne ugotavljali.
Podtaknjene in prirejene so bile stvari, katere se niso ujemale. Manjkale so tvoje osebne stvari,očala, katera si vedno nosil, zapestnica na desni roki, ( to je znak, da si se branil) okoli so bile zvožene sledi, vržen si bil v avto,poševna lega, odprto okno, delujoča kurjava, premaknjen sedež, sledi krvi v avtu in zunaj, pod avtom zakurjeno, avto ves obtolčen, z navito gradbeno mrežo na kolesu, nekdo je vozil tvoj avto, saj si bil dober šofer, prirejene stvari v bližnji lopi,tuja zdravstvena izkaznica v tvoji denarnici, tuja želežničarska kartica, tuji cigareti, manjkajoče stvari, katere si imel s sabo, mobitela nikjer, ( le ta je še beležil vse po tvoji smrti) in mobitela nikjer. Pred tem poslani sms na njegov telefon, kaj si to govoril s predplačniških številk, katere so nedosegljive.
Vseh ne ujemajočih stvari, zaradi preiskave ne bom navajala. Dogajalo se je ponoči,po 23.20 uri daleč od vseh oči.. Ker je tam gosto naselje, upam na informacije.
.Da imamo prav potrjujejo vsi negativni testi na obdukciji, negativno na droge, vsa psihoaktivna zdravila, in toksikološke preiskave!
Vzroka smrti pa niso ugotovili, po moje niti ne iskali, ker so vse stavili na over doze. Vemo, da to ni over doze!
Morilci se sprehajajo svobodno okoli!
Sprašujem se, kateri bo na vrsti naslednji?
Preprečimo in izsledimo te osebe.
Želim izvedeti resnico!
Do danes ni informacij, kdo stoji za umorom. Kaj je vedel preveč?”

Članek je bil prvotno objavljen tukaj.