Hudo neurje, marsikje s točo velikosti oreha, je sinoči pozno popoldne in zvečer prešlo Slovenijo. Uprava za zaščito in reševanje je zabeležila več deset dogodkov, kaže, da je škoda velika. Najhuje je bilo v okolici Ljubljane, na Koroškem in v Savinjski regiji.

Ob 22.18 je občino Trbovlje zajelo neurje z močnimi padavinami. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje, ki so na več lokacijah odmašili odtočne jaške, s protipoplavnimi vrečami zavarovali en objekt in občanom nudili pomoč pri čiščenju.

Dne 29.7.2020 je občino Šoštanj zajelo neurje. Gasilci so črpali vodo, odstranjevali podrta drevesa, sanirali manjši plaz ter zavarovali kraje izrednih dogodkov.

V občini Šmartno pri Litiji je močan veter, ki je spremljal neurje podrl nekaj dreves. Posredovali so gasilci, ki so podrta drevesa tudi odstranili.

Dne 29.7.2020 je občino Celje zajelo močno deževje. Gasilci so zavarovali ter pregledali nivo reke.

V občini Brezovica pri Ljubljani je meteorna voda ob neurju zalila nekaj hiš. Posredovali so gasilci, ki so prečrpali vodo iz poplavljenih kleti in garaž ter nudili pomoč pri tehničnem zavarovanju objektov pred vdorom meteorne vode v objekte.

Dne 29.7.2020 je neurje zajelo občino Braslovče. Gasilci so črpali vodo, odstranjevali podrta drevesa ter zavarovali kraje izrednih dogodkov.

Dne 29.7.2020 je občino Šmartno ob Paki zajelo neurje. Gasilci so črpali vodo, odstranjevali drevesa, sanirali plazove ter zavarovali kraje izrednih dogodkov.

Dne 29.7.2020 je neurje zajelo občino Žalec. Gasilci so črpali vodo, odstranjevali podrta drevesa, nudili pomoč občanom ter zavarovali kraje izrednih dogodkov.

Več lahko vidite tukaj.

Vir: Škandal24.si