Različne dele Slovenije je danes zajelo močno neurje. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je ob 14.36 je pod Vremščico, občina Divača, neurje zajelo družino pohodnikov. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Senožeče, ki so pohodnike varno pospremili v dolino.

Ob 15.28 je v naselju Kobdilj, občina Komen, voznica z osebnim avtomobilom, obtičala v vodi. Posredovali so gasilci PGD Komen, ki so osebni avto izvlekli iz vode. Ob 15.37 je v naselju Kobdilj, občina Komen, meteorna voda zalivala klet. Gasilci PGD Komen so izčrpali meteorno vodo. Potreben je bil tudi odklop elektrike s strani elektro podjetja. Ob 15.56 je v naselju Štanjel, občina Komen, meteorna voda zalivala stanovanjsko hišo in prostore osnovne šole. Gasilci PGD Komen so izčrpali meteorno vodo. Ob 17.15 je meteorna voda zalivala prvo nadstropje grada Štanjel. Gasilci PGD Komen so izčrpali vodo ter posesali, ki je odtekla v klet in pritličje gradu.

Že prej, ob 13.48, je občino Maribor zajelo močno deževje. Voda je zalila objekte na 12 lokacijah, iz katerih so črpali vodo gasilci JZGB Maribor, PGD Brezje, Malečnik, Maribor-mesto in Pobrežje.

Več fotografij lahko vidite tukaj.

Avtor: Škandal24.si