(Foto) Saj ni res pa je: v programu LMŠ razbremenitev plač in višje neto plače. V Državnem zboru ob enakem predlogu glasovali PROTI!

Foto: pixabay.com

Nedavno predstavljeni program Liste Marjana Šarca v 34. točki predvideva tudi davčno razbremenitev dela, ki bi prinesla zvišanje neto plače zaposlenih in okrepila srednji razred. Kot so še, zapisali se mora po njihovem, delo splačati, kar pomeni več denarja v denarnicah delavca.

Vendar je potrebno povedati, da je ravno včeraj Odbor za finance obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini, ki prinaša višje plače za zaposlene na podlagi nižje obdavčitve plače. Odbor je sicer predlog včeraj z 10 glasovi za in 9 proti tudi sprejel.

Po besedah Ministrstva za finance Predlog novele zakona prinaša davčno razbremenitev dohodka iz dela, razbremenitev dohodka iz najema in oprostitev plačila dohodka od dohodkov otrok iz naslova družinske pokojnine.

Vendar glede na prikazan program stranke LMŠ in predlagane spremembe Zakona o dohodnini imajo v LMŠ težavo, da zakon predlaga vlada Janeza Janše. Kajti na včerajšnjem Odboru za finance so tudi poslanci LMŠ glasovali PROTI Predlogu novele Zakona o dohodnini, ki uvaja ravno to, kar so sami predlagali.

Vir: Twitter