Franc Breznik: “Depolitizirana RTV Slovenija v času navečjega krščanskega praznika predvaja intervju z levim radikalcem in ateistom”

Foto: e-maribor

Vodstvo RTV Slovenija ves čas “vpije” kako ima premalo denraja in kako bi jim ga morali Golobovi nameniti še več. Ob vseh dogodkih ter norčevanju iz ljudi, je več kot očitno, da je edini cilj depolitizirane RTV Slovenija politična propaganda. Tudi zadnji dogodek na veliko noč kaže, da tako kot mnogi opozarjajo postaja RTV Slovenija nacionalni medij po vzori Severne Koreje.

V posmeh vsem kristjanom so namreč predvajali oddajo intervju, ki jo je vodil Edvard Žitnik, v njej pa gostil Aleša Črniča. Kljub temu, da je omenjeni profesor na FDV religiolog, velja za levičarskega radikalca in ateista. Tako RTV Slovenija na največji krščanski praznik v studijo povabi nekoga, ki je popolnoma odtujen od teh dogodkov. Nenazadnje pa Černičec velja za izrazitega nasprotnika desno sredinske politike, ki nenazadnje zagovarja tradicionalne vrednote, se je pa tudi aktiviral v času petkovih kolesarjev.

Da gre za nesprejemljivo prakso dpo Golobovo depolitizirane RTV je opozoril poslanec SDS-a Franc Breznik. “Provokacija kot “darilo” depolitizirane @RTV_Slovenija v času največjega krščanskega praznika #velikanoč je potekal intervju z levičarskim radikalcem, ateistom in #FDV profesorjem #AlešČrnivec. #sramota,” je ob takšni uredniški politiki nacionalnega medija kritičen Franc Breznik.

Vir: X