Franc Breznik Robertu Golobu: “Stopili ste v velike čevlje tudi v svetovnem političnem prostoru. Tu ni spuščanja megle, kot pri odgovoru na moje vprašanje”

Foto: Vlada Republike Slovenije

Poslanci SDS oiroma bolje rečeno Franc breznik, je kot skoraj vedno doslej, pri poslanskih vprašanjih premierju, le tega ponovno dobil na “levi nogi”. Predsednik vlade je amreč pri odgovoru na njegovo poslansko vprašanje, kot je ugotovil poslanec SDS dokazal, da je stopil v prevelike čevlje, hkrati pa dokazal, da s svojimi odgovori parafrazirano meša meglo. Morda ravno zaradi takšnih odgovorov, kot ga je Golob podal poslancu SDS, predsednica DZ s preprečevanjem vprašanj Golobu, tega ščiti pred blamažami, ki smo jim priča.

Poslanec Franc Breznik je namreč od Roberta Goloba želel konkreten odgovor, kako se opredeljuje do predloga koalicijske stranke Levica, da se prizna Palestino. Hkratiga je zanimalo kako gleda na predlog sankcij proti napadenemu Izraelu. Poslanca SDS je zanimalo tudi stališče predsednika vlade do teh vprašanj povezanih z nevladnimi organizacijami, ki se konkretno financirajo iz proračuna Republike Slovenije.

Premier je poslancu Brezniku odgovoril, da je škoda časa, da bi podal odgovor, ki ga slednji želi slišati. Hkrati pa poslanca SDS obtožil, da kuje politične točke na podlagi človeške tragedije. Konkretnega odgovora pa ob tem ni podal. Zaradi tega je poslanec Breznik preimerju pojasnil, da je trenutno predsednik vlade, ki bo 1. januarja 2024 prevzela sedež nestalne članice v Varnostnem svetu ZN. Hkrati pa Golobu pojasnil, da njegovo mnenje šteje. “Stopili ste v velike čevlje tudi v svetovnem političnem prostoru. Tu ni spuščanja megle, kot pri odgovoru na moje vprašanje,” je Golobu pojasnil Franc Breznik.

Vir: X