Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je po pogovorih s predsednikom Borutom Pahorjem pojasnil, da ne izključuje sodelovanja v morebitni novi vladi pod vodstvom Janeza Janše. Po mnenju Jurše je ključno, da se v novi vladni koaliciji ne bodo odpirale ideološke teme. Kot je poudaril vodja poslancev, bodo odločitev sprejeli v korist stranke in Slovenije, ključno pa bo uresničevanje strankinega programa.

Z izključitvijo ideoloških tem je po besedah vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše sodelovanje v novi vladi veliko lažje. “Kako bo stvar tam stekla, je težko predvideti. V kolikor bi se odločili za sodelovanje z njimi, je za nas vsekakor ključnega pomena, da izpeljemo del svojega programa in da se ne odpirajo ideološke teme. V kolikor bo ta zadeva drugače zastavljena, pri tem ne moremo sodelovati. Če se bodo ideološke teme izključile, bo nekoliko lažje,” je povedal Jurša.

Vodja poslanske skupine DeSUS je že v preteklih dneh izjavil, da ne vidi težav sodelovati z največjo parlamentarno stranko SDS. Žal pa na njihove odločitve hočejo vplivati dominantni levi mediji in vplivni krogi tranzicijske levice, ki se bojijo prekinitve svojega vpliva pod novo vlado. Časopis Delo pa je v današnji anketi stranki DeSUS izmeril le 2-odstotno podporo.

V petek se bodo sestali z Janezom Janšo
V petek se bodo predstavniki DeSUS sicer udeležili pogovora pri predsedniku SDS Janezu Janši. Kot je pojasnil Jurša, se bodo v prvi fazi pogovarjali ločeno, torej ne v kakšnem sredinskem bloku. DeSUS se v morebitni novi vladi, po besedah Jurše, zanima za resorja zdravstva in sociale.

Avtor Luka Perš, prispevek je bil prvotno objavljen tukaj.