Francija: Se obeta četrti val epidemije že konec julija?

Foto: Pixabay.com

Po napovedih francoskega ministra za zdravje bi se Francija lahko že konec julija soočila s četrtim valom covida-19, poroča Nova24TV. Na svojem Twitter profilu je francoski minister za zdravje opozoril, da  število okužb s covidom-19 ne upada več ter poudaril na pomen ukrepov za zajezitev širjenja okužb ter cepljenja proti covidu-19.

Ali se bliža četrti val prej kot je bilo za pričakovati? Francoski minister za zdravje je na družabnem omrežju Twitter zapisal sledeče: Pet dni virus ne upada, spet je prišlo do povečanja okužb. Vse to zaradi različice virusa delta, ki je zelo nalezljiv.” Dodal je še: “Angleški primer kaže, da je val možen od konca julija. Lahko pa ga omejimo in omejimo njegov vpliv na zdravje ljudi: z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, cepljenjem, testiranjem.”

Kot poroča Nova24TV je o razlogih za zaskrbljenost spregovoril tudi tiskovni predstavnik vlade Gabriel Attal, in sicer je v pogovoru za France Inter povedal, da je epidemija v manj kot tednu dni ponovno vzpostavila. Skoraj vsak teden se je različica delta podvojila, ta teden predstavlja 30 odstotkov vseh primerov. Z »zelo hitrim« širjenjem te nove »zelo nalezljive« in »še posebej zaskrbljujoče» mutacije virusa se sooča vlada, zato upe polaga na cepljenje, še poroča Nova24TV.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV