Galerija na prostem ob letošnjem prazniku Mestne občine Celje malo drugače

Foto: MOC

Mestna občina Celje vsako leto svoj praznik obeleži tudi s slikami, ki jih ustvarijo celjski vrtci, osnovne in srednje šole ter nekatere druge organizacije. Slike mesto krasijo na velikih panojih, vendar žal letos zaradi izrednih razmer projekta niso uspeli zaključiti. Kljub vsemu so na Občini še pred nastankom trenutne situacije uspeli mlade nadobudneže slikati pri njihovem delu. Tako bodo skušali praznik obeležiti preko medijev, ki jim bodo posredovali slike mladih ustvarjalcev.

Tema letošnjih poslikav za Galerijo na prostem je »Znanost: sanjamo sanje – odkrivamo znanje«, letos poleti bo namreč za mlade in tudi življenjsko bolj izkušene obiskovalce vrata odprl Tehno park Celje. To bo povsem nov poljudnoznanstveni zabavni park, edini tovrsten v Sloveniji. Vsem nadobudnim radovednežem in vedoželjnim obiskovalcem, ki jih zanimajo naš svet, tehnologija, vesolje, človeško telo, matematika in še kaj, bodo na voljo zabavne, znanstvene, poučne, interaktivne in eksperimentalne vsebine. To bo za naše mesto velika pridobitev, ki se je veselijo predvsem otroci in mladi, zato so letošnje ustvarjanje posvetili prav znanosti na poljuden način.

Kljub drugačnemu praznovanju letošnjega praznika občine, so ponosni na Celje in vse pozitivne zgodbe, ki jih soustvarjajo s številnimi posamezniki in institucijami v Celju.

Vrtec Anice Černejeve, enota Hribček. (Foto: MOC)
Vrtec Danijelov Levček, enota Slomšek. (Foto: MOC)
Vrtec Zarja, enota Čira Čara. (Foto: MOC)
Vrtec Tončke Čečeve, enota Gaberje. (Foto: MOC)

M.I.