Gen-iji slovenskega elektro gospodarstva vam prodajajo 4 krat dražjo elektriko kot je na Norveškem

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

V kolikor človek pogleda realne številke, se več kot upravičeno vpraša kje je Klakočar Zupančičeva našla vrhunskega menedžerja Roberta Goloba. Če je pri tem imela v mislih lastne žepe, potem bo to verjetno držalo, če pa se gre za davkoplačevalce je pa to siromašenje njihovega proračuna. Še najbolj zanimivo pa je, da je Slovenija pogrnila na področju kjer je deloval Robert Golob.

https://x.com/bostjanperne/status/1800525217149698265

Slovenski davkoplačevalci plačujejo namreč najdražjo električno energijo v Evropi. Kar bi moralo biti za Goloba, če že ne njegovo ministrsko ekipo alarmantno. Tako dašega državljana stane ena kilovatna ura 0,115 evra, mdtem, ko državljana Norveške 0,031 evra. To pomeni, da Norvežani plačujejo 4 krat cenejšo električno energijo kot v Sloveniji. Tudi v sosednjih državah je električna energija bistveno cenejša, saj Hrvaški in Italijanski državljani plačujejo 0,104 evra za kilovatno uro.

“Elektrika v SLO je skoraj 4x dražja kot na Norveškem. Imamo daleč najdražjo elektriko v EU. Medtem ko nam servirajo Palestino in marihuano, nas ožemajo kot cunje. Elektro lobi, ki nam vlada, služi enormno. Ljudje pa naj “crknejo”. Denar pa v Srbijo? Belize? Panamo?” Takšne zaskrbljujoče podatke komentira Boštjan Perne.

Vir: X