Generalna sekretarka Gibanja Svoboda in nekdanja novinarka portala Necenzurirano Vesna Vuković se na sodišču ni želela soočiti z Urošem Urbanijo

Foto:iStock

“Da bodo razkrili, zakaj so imeli blokirane račune, zakaj so odpirali račune v tujini. Gospa Vuković, ki toži, sploh na sodišče ni prišla. Da je stvar še bolj bizarna. V svoji tožbi navaja različne naslove, kje živi, tako da niti sodniku ni bilo jasno, kaj je sedaj s tem,” je dogajanje na sodišču opisal direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija.

Včeraj se je namreč začel postopek proti sedanjemu direktorju RTV Slovenija Urošu Urbaniji s strani portala Necenzurirano, ker bi jih naj ta obtožil “mafijskega poslovanja”. Kot pojasnjujejo na portalu, je podlaga za sodni postopek objava Uroša Urbanije na socialnem omrežju o njihovem poslovanju.

Vendar kot kaže sedaj, ko se je pričel postopek na sodišču se na eni strani Urbanija veseli dokazovanja resničnosti svoje izjave, na drugi strani pa se nekdanji zaposleni ne trudijo dokazati, da temu ni tako. “Žal danes z Necenzuriranega niso niti poskušali dokazati, da ne poslujejo mafijsko. Upal sem, da bo generalna sekretarka Gibanja Svoboda Vesna Vuković le razkrila, zakaj ji je PV Golob v prejšnji vlogi prek podjetja kot neodvisni novinarki nakazal več kot 100.000 €,” je po obravnavi zapisal Uroš Urbanija.

Kot izhaja iz zapisov Uroša Urbanije je na sodišču bil prisoten samo Primož Cirman, kateri pa je želel samo izločitev prič na strani direktorja RTV Slovenija. Po navedba Urbanije se obravnave ni udeležil niti svetovalec preiskovalne komisije Mojce Šetinc Pašek Tomaž Modic, kot tudi generalna sekretarka Gibanja Svoboda vesna Vuković.

Vir: Twitter