Gesta vredna poklona! Borut Pahor svojo katrco ponuja na dražbi za pomoč otrokom z rakom!

Borut Pahor in katrca. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Borut Pahor

Sedaj že nekdanji predsednik Republike Borut Pahor, je že v svojih dveh kampanjah nakazal, da želi biti predsednik vseh državljank in državljanov. S svojimi dejanji predvsem v drugem mandatu je to tudi izvajal oziroma udejstvoval, kar pa seveda ni bilo po godu njegovim strankarskim kolegom.

Tudi po koncu drugega mandata se Pahor ni “ustavil” ampak še naprej želi pokazati, da mu je mar za ljudi. Sedaj se je namreč odločil za akcijo, ki je občudovanja vredna in bi lahko bila navdih vsem politikom v Sloveniji. Borut Pahor je namreč bil znan po svoji katrci (Renault 4), ki je bila dejansko njegov zaščitni znak.

Sedaj se je odločil, da avtomobil proda in to ne na kakršen koli način, ampak preko draže. In tudi to ne bo navadna dražba, ampak dražba s humanitarno noto. Izkupiček prodaje bo namreč namenil junakom 3. nadstropja (otrokom, ki se borijo z rakom). Kot je v predstavitvi povedal Borut Pahor se je za potezo odločil, ker je bil lastnik katrce 20 let, prav toliko let pa sodeluje z junaki 3. nadstropja. Gre za gesto vredno vse pohvale.

Vir: Twitter