Gibanje Svoboda preko generalne tajnice in poslanke uprizarjajo represijo oblasti nad neodvisnimi novinarji

Foto Zajem zaslona Facebook

Novinar Bojan Požar je že dan pred uradno objavo naznanil, da bo razkril kako se dogaja pritisk na njegovo novinarsko delo. V četrtek je objavil oziroma razkril kako pod Golobovo vlado generalna tajnica stranke in poslanka izrabljata svoj položaj in ga “tajno” prijavljata na Finančno upravo Republike Slovenije.

Raziskovalni novinar Bojan Požar je razkril, da sta Vesna Vuković in Mojca Pašek Šetinc podali prijavo zoper njega na FURS. Neke vrste konflikt med Mojco Pašek Šetinc in Bojanom Požarjem se je pričel, ko je od poslanke želel izvedeti, zakaj naj bi njena komisija preiskovala njegov medij, če ni povezan z nobeno od političnih strank.

Kot poroča Požareport je takrat bila poslanka Gibanja Svoboda opozorjena, da gre za zlorabo inštituta preiskovalne komisije. Kljub temu naj bi komisija preiskovala tudi omenjeni portal oziroma novinarja in ker naj ne bi našli nič se je komisija poslanke Gibanja Svobode odločila, da prijavi sume kršitve davčne zakonodaje.

“Tako pa izgleda resnična represija oblasti nad neodvisnimi mediji.” Tomaž Štih s temi besedami opisuje delovanje tako predsednice komisije Šetin Paškove, kot sekretarke Gibanja Svoboda Vesne Vuković.   

“Majhni ljudje na majhnih položajih nikakor ne morejo uiti svojim majhnim karakterjem. Da pa pri tem zlorabljajo državne institucije oziroma jim te pri tem zvesto asistirajo, je čisto druge vrste svinjarija. Prav je, da se obelodani in razišče,” pa na takšno politiko gleda politik in voditelj Aljuš Pertinač.

Vir: Twitter