Gimnaziji Celje-Center zlato priznanje za izvajanje pouka na daljavo

Foto: GCC

Celje 4. september 2020 – Gimnazija Celje Center (GCC) je ena izmed 34-ih slovenskih šol in vrtcev, ki so s strani Zavoda Planica in Ministrstva za izobraževanje znanost in šport prejeli zlato priznanje za inovativno izvajanje pouka na daljavo.

Tudi na GCC je marčevsko zaprtje šol prineslo svojevrstne izzive za učitelje, dijake in njihove starše z izvajanjem pouka na daljavo, hkrati pa prineslo široko polje za iskanje  kreativnih rešitev pri vseh predmetnih področjih.

“Še posebej velik izziv sta bila šport in rekreacija, ki predstavljata pomemben del šolskih predmetnikov in sta ključna tudi za splošno zdravje prebivalstva. Športni pedagogi Gimnazije Celje – Center (GCC) in njihovi dijaki so med marcem in junijem športu na daljavo z inovativnimi idejami in rešitvami dali povsem novo dimenzijo, ki sta jo prepoznala tudi Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, vsakoletna organizatorja natečaja za Naj športno šolo in vrtec”, so ob tej novici zapisali na Gimnaziji Celje Center.

Nagrado so si na GCC prislužili, ker so učitelji dijakom ponudili široko paleto športnih aktivnosti v času karantene. Preko različnih orodij so dijakom pošiljali navodila za izzive, ki so jih tedensko izvajali na daljavo, prav tako so v mesecu juniju uspeli izvesti športni dan na daljavo. O svojem spopadanju s športnim izzivom so dijaki na različne načine poročali učiteljem športne vzgoje.

M.I.