Pakistanski migrant Kaka Ali, ki je priznal krivdo v zvezi s tihotapljenjem ilegalnih migrantov v navezi z vidno članico SD Lidijo Mavretič in njenim možem Markom Hranilovićem, naj bi odslužil minimalno zaporno kazen enega leta, in bo izgnan nazaj v Pakistan. Posledično naj bi se s tem sodni pregon Mavretičeve in Hranilovića klavrno končal, saj proti njima ne bo glavne priče?!

23-letni migrant Kaka Ali, ki je skupaj z nekdanjo kandidatko za evropsko poslanko SD Lidjo Mavretič in njenim možem Markom Hranilovićem prevažal ilegalne migrante preko Slovenije v Italijo, naj bi bil po trditvah Slovenskih novic izgnan.

Če je to res, bi to pomenilo, da Ali kot izgnana priča ne bi mogel pričati proti Mavretičevi in Hraniloviču. Gre za še en poskus, da bi pred sramotno obsodbo zaradi tihotapljenja migrantov zaščitili stranko SD, s katero je navkljub zanikanju omenjene stranke, Mavretičeva bila povezana še več kot desetletje po neuspeli kandidaturi na listi ZLSD za Evropski parlament. Z nekdanjim predsednikom stranke Dejanom Židanom sta z namenom promocije slovenskega vina šla leta 2017 celo v Hongkong.

Tihotapljenje migrantov v interesu globoke države?
Kako zelo so močne vezi med SD in posameznimi sodniki, smo v preteklosti že poročali. Izpostaviti gre najmanj Matjaža Štoka in Slavka Gazvodo z mariborskega okrožnega sodišča, ki sta se udeležila prvomajskega piknika SD leta 2019. Gazvoda je celo paradiral v majici, na kateri je bila rdeča zvezda, medtem ko je bil Štok oblečen v barvo stranke SD.

Avtor Ivan Šokić, več lahko preberete tukaj.