Golob dokazal, da so bile volilne obljube s “figo v žepu” – točili bomo dražja pogonska goriva

Foto: Twitter (Vlada RS)

Novinarska konferenca vlade Roberta Goloba je pokazala, da so se nekatere obljube pred volitvami izvajale s “figo v žepu”. Vlada naj bi namreč predstavila ukrepe za blaženje dviga cen energentov, vendar vse kaže, da na zelo “jalov” način. Vlada se je namreč odločila, da bo regulacijo cen pogonskih goriv izvajala samo izven avtocest, medtem, ko bodo tam trgovci sami določali cene.

S takšno potezo se bo vlada tudi težko borila proti inflaciji. Volivci se bodo morda še spomnili kako je Golob pred volitvami nasprotoval regulaciji, sedaj se je odločil, da jo bo uvedel samo zunaj avtocest in to za eno leto. Po tem naj bi sledila večja fleksibilnost trga.

Kljub regulaciji lahko po napovedih Goloba pričakujemo tudi zunaj avtocest dvig cen pogonskih goriv, saj naj bi se vlada zavzemala za ceno blizu Hrvaške in to pomeni 1,80 evra za liter 95-oktanskega bencina.

“Prvi ukrep proti draginji bo torej podražitev goriv?! Do danes nisem vedel, da se da proti inflaciji boriti z dvigom cen,” je dejal ekonomist Matej Lahovnik.

Vir: Vlada RS, Twitter in Nova24TV