Golob iz dneva v dan dokazuje, da so pod svobodo “prioriteta” kompetence ne politično prepričanje. Kakšne kompetence imata “propadla” politika Šarec in Bratuškova, da bosta postala morebitna ministra?

Foto: zajem zaslona (YouTube in Twitter)

Robert Golob je po volitvah že večkrat dokazal, da se pod njegovim vladanjem lahko nadejamo imenovanja “strokovnih” kadrov na vidne funkcije. Tako denimo lahko pričakujemo, da bo diplomirano pravnico z dolgoletnimi izkušnjami Uršo Zore Tavčar zamenjal človek s srednješolsko izobrazbo Robert Pavšič.

Po danes razkritih neuradnih podatkih Bojana Požarja, se bo takšna politika zaposlovanja pod svobodo nadaljevala. Tako naj bi si ministrska stolčka razdelila tudi “propadla” politika, ki so jima zaupanje 24. aprila izkazali volivci s tem, da so jima pokazali pot iz Državnega zbora Marjan Šarec in Alenka Bratušek.

Po neuradnih podatkih Požarja naj bi Šarec zasedel mesto ministra za regionalni razvoj in Alenka Bratušek pa ministrice za medgeneracijsko solidarnost. Sedaj je tudi veliko bolj jasno zakaj se Golobu mudi z ustanavljanjem novih ministrstev. Vse to pa kaže, kako se Golob drži besed izrečenih pred volitvami, da bodo kadrovali po kompetencah in ne politični pripadnosti.

Vir: Twitter