Golob napovedal konec ere stricev iz ozadja. Bodo stopili v ospredje in končno ljudem pokazali kdo v resnici obvladuje državo?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Lahko po naslovu v Delu pričakujemo, da strici iz ozadja stopajo v “prve vrste”? Včeraj je namreč Delo objavil članek z naslovom “Golob napoveduje konec ere stricev iz ozadja”. Ob tem je novinar Mirko Mayer pripomnil, da se očitno končuje era stricev iz ozadja in bodo stopili v ospredje. Ob tem se upravičeno zastavlja vprašanje kdo bo dejansko vodil slovensko vlado, saj se ugiba o obalnih samodržcih, katerih operativni vodja naj bi bil Borut Jamnik ter koroških operativcih starih obveščevalnih sil iz krogov Janeza Zemljariča. Nova24TV še poroča, da naj bi tudi Gen-i veljal za “parkirišče” poslovnih interesov Jamnika.

“V ekipi Roberta Goloba so med zaupniki tudi ljudje, za katere je dolga leta veljalo, da sodijo v omrežje enega najpomembnejših zakulisnih igralcev pri nas. Iz ozadja so vplivali na pomembne odločitve in kadrovali, medtem ko je bila formalno na politični ravni oblast v rokah šibkejših igralcev,” so zapisali v Delu in pojasnili, da je eden takšnih Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, ki je bil dolgo  tudi predsednik Združenja nadzornikov Slovenije, prek katerega je spletel močno kadrovsko omrežje. Tudi morebitni novi finančni minister Klemen Boštjančič naj bi prihajal iz krogov Boruta Jamnika, prav tako ime, ki se je pojavljalo pred Boštjančičem in sicer Igor Stebernak.

Delo navaja, da Golob odnose z Jamnikom označuje za pasivne. “Ne skrivam, da se z Borutom Jamnikom poznava, in to še iz časov, ko je bil v Hitu [od tam je odšel leta 2004], najine poti se pravzaprav niso nikoli križale. Absolutno pa ni res, da vplivava drug na drugega, še več, že nekaj časa imava nekatere poglede precej različne,” je zatrdi Golob za Delo – resnica pa je nekoliko drugačna. Nekateri mediji poročajo, da naj bi tudi Robert Golob veljal za marioneto Boruta Jamnika in tako naj bi tudi vodil Gen-i. Malokdo tudi verjame v naključje, da se Modra zavarovalnica nahaja v isti stavbi kot Gen-i, na Dunajski v Ljubljani.

Vir: Nova24TV