Golob ponižujoče o vseh, ki so v Sloveniji ustvarili visoko gospodarsko rast in rekordno nizko brezposelnost

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Vse bolj kaže, da Robert Golob ne prenese nikakršni kritik glede nove koalicijske pogodbe, ki so jo sestavili Gibanje Svoboda, Socialni demokrati in Levica. Na včerajšnji oddaji Odmevi se je namreč obregnil ob delodajalce, ki opozarjajo na morebitno spremembo davčne zakonodaje in skrajšanja delovnega časa. Golob je dal vtis, da gospodarstveniki nimajo pojma kako je videti gospodarstvo v Zahodni Evropi.

Marjan Trobiš predsednik Združenja delodajalcev je namreč za RTV Slovenija izrazil razočaranje, ker je bilo gospodarstvo pri novi koalicijski pogodbi potisnjeno v kot. Poleg krajšanja delovnega časa, delodajalce moti tudi odklop od službenih komunikacijskih sredstev v prostem času. Pri tem je Trobiš navedel, da si ne predstavljajo podjetniki kako bo, če se v podjetju pojavi neka večja težava, pri tem pa ne smejo poklicati zaposlenega, ki jo lahko reši in proizvodnja posledično zaradi tega obstane.

Glede Združenja delodajalcev Slovenije je Robert Golob dejal, da predstavljajo samo majhen del gospodarstva. “Oglasilo se je eno združenje. Sam vem, da je združenj bistveno več.” Po njegovih besedah bo čas pokazal. “To so pristopi, ki si jih ni izmislila kakšna socialistična država, Mongolija ali pa Severna Koreja. Pristopi, ki jih uvajamo, so najnaprednejši pristopi skandinavskih držav in zahodne Evrope,” je zatrdil in dodal, da oni želijo gospodarstvo, ki bo ustvarjalo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo. To pa je po besedah Goloba mogoče edino takrat, ko se zaposlene vključi v to gospodarstvo. “Vključite jih v soupravljanje, v udeležbo na dobičku in v solastništvo.”

“Kritike samo kažejo na to, da tisti, ki to izjavljajo, v tem primeru združenje delodajalcev, nimajo pojma, kako je videti razvito zahodnoevropsko gospodarstvo, in na neki način si želijo, da ostanemo narod hlapcev, narod nizko plačanih delovnih mest, kjer bo imel šef delodajalec zadnjo besedo in vsi drugi bomo morali biti tiho. Sam pa pravim, ne, hvala,” je dejal in dodal, da obstajajo drugačni principi. “Tudi v Sloveniji jih imamo. In mi bomo pokazali, da lahko celo Slovenijo spravimo na to pot,” je zaključil in na pripombo, da bo vendarle potreboval zavezništvo z delodajalci, poudaril, da se bodo pridružili sami ter, da tukaj ni bojazni za to.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV