Je Golobov pred očmi javnosti skriti prevzem podjetja, ki je z državo opravilo za 2,1 milijona evrov poslov dokaz o njegovem tihem lastništvu od vsega začetka?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

“Drugi dan od razkritja afere Star Solar v depolitiziranih medijih ni še nobene objave. Zelo verjetno bodo zgodbo znova skrivali pred ljudmi in na koncu delali kontrolo škode.” S temi besedami je Tomaž Štih opisal zadnji posel Roberta Goloba oziroma prevzem omenjenega podjetja s strani premierja od svoje žene.

Kot je zapisal novinar Bojan Požar je pred dnevi robert Golob izvedel kot edini družbenik prevzem podjetja Star Solar, d.o.o, ki je bilo v lasti njegove žene. S tem prevzemop pa je po podatkih Ajpesa direktorica omenjenega podjetja postala njegova hči Luna. “Kar pomeni ali povedano drugače, da je bil Golob doslej dejansko “skriti lastnik” te firme, njegova žena pa zgolj fiktivna lastnica,” je zapisal novinar Bojan Požar.

Ob tem je omenjeni novinar še opozoril, da dejansko podjetje z enim zaposlenim ustvarja izredno dobre dohodke. To se namreč ukvarja s prodajo električne energije. Poleg tega pa podatki iz ERAR-ja razkrivajo, da je podjetje v poslih z državo doslej ustvarilo za 2,1 milijonov evrov dohodkov.

Vir: X