Golob z ekipo skrbi za nižje plače zaposlenih in visoko inflacijo, zato da lahko plešejo?

Foto: Zajem zaslona (Top News)

Pred dvema dnevoma je Statistični urad Republike Slovenije (SURS), glede na zadnjo potezo Golobove koalicije objavil izredno zaskrbljujoče podatke. Poslanci koalicije so namreč v ponedeljek izglasovali višje davke, kar posledično pomeni nižje plače zaposlenih. Na drugi strani pa je SURS objavil podatke, da inflacija na letni ravni znaša 10 %, na mesečni pa 0,9 %.

Kar je še bolj zaskrbljujoče je, da sta se v enem letu hrana in brezalkoholne pijače podražile za 19 %. Na mesečni ravni pa se je hrana podražila za 0,9 %. In kljub takšnim številkam, ki pomenijo dražje nakupe osnovnih živil, se Golobova koalicija odloča, da bo ljudem še zvišala davke.

Če je Slovenija bila še v začetku leta izredno uspešna bi boju tako z inflacijo kot omejevanjem rasti cen, je sedaj zgodba povsem drugačna. Trenutna vlada tako “skrbi”, da ljudje ne bi imeli preveč, saj kot je povedal njen vodja Robert golob pred volitvami, da v kolikor imajo ljudje preveč to zapravljajo za nepotrebne stvari. Žal pa gre trenutna politika v smeri, da ljudje ne bodo imeli še za osnovna sredstva, ne da bi še kaj privarčevali.

Foto: Statistični urad Republike Slovenije

Vir: SURS