Golobič predstavnike podjetništva in gospodarstva, ki nasprotujejo koalicijski pogodbi označil za: “bedno arogantne, nereflektirane, kratkovidne in oportunistične”

Foto: Nova24TV

Zapisi Gregorja Golobiča, ki so naleteli na burne odzive, kažejo, od kod Robertu Golobu takšen “mačehovski odnos do podjetnikov. Eden od odzivov na stališče Golobiča se je tudi glasil: “A govorite o tisti jalovi dodani vrednosti, ki ste jo vi osebno soustvarjal v Ultri? Ne se smešit“. Kljub temu, da je Golob pred časom izjavil, da se z Golobičem izogibata eden drugega, po izjavah na Tarči in naklonjenosti Golobiča zmagovalcu volitev temu ni ravno videti tako. “Kaže pa ta histerija in odsotnost elementarnega poznavanja pravnega reda (pa tudi njihov kolaborantski molk, ko se je taisti pravni red brutalno rušilo), kako bedno arogantni, nereflektirani, kratkovidni in oportunistični so ti predstavniki podjetništva in gospodarstva,” je med drugim komentiral Golobič, ki je očitno mnenja, da se koalicijske pogodbe ne bi smelo komentirati, kaj šele kritizirati.

Zelo velika naklonjenost Golobiča Golobu se kaže tudi iz zapisov na socialnih omrežjih, kjer je Golobič med drugim stopil v bran Golobu z besedami: “Koalicijska pogodba ni nikakršen javno veljavni ali zavezujoč akt, ampak zgolj interni dogovor političnih strank, ki so v osnovi poljubno društvo skupin državljanov”. Golobič je zelo “posmehljiv tudi do stališča GZS in AmCham, katerih mnenja naj bi bila  “načeloma legitimna in morebiti celo uporabna (trenutno so bedasta) – ampak takrat, ko se bodo nanašala na konkreten javni pravni akt, zakon ali uredbo, ki jih seveda še ni, njihov naslovnik pa bo parlament in vlada, ki je še ni“.

 

“Kaže pa ta histerija in odsotnost elementarnega poznavanja pravnega reda (pa tudi njihov kolaborantski molk, ko se je taisti pravni red brutalno rušilo), kako bedno arogantni, nereflektirani, kratkovidni in oportunistični so ti predstavniki ‘podjetništva in gospodarstva’. Ruvajo si lase zaradi možne promilne obdavčitve premoženja, a problem nevzdržno nizke dodane vrednosti, ki jo zmorejo proizvesti, zanje ne obstaja, v zvezi s tem nimajo nobene ideje niti pripombe. So del iste neambicioznosti, ki je žal postala razpoznavni znak slovenske države,” je še poudaril Golobič. Po drugi strani so bila globoko državo v času pred volitvami polna usta boja za demokracijo in v takšni ureditvi naj bi bila tudi koalicijska pogodba javna in naj bi imeli državljani pravico vedeti, kaj jih čaka v prihodnosti.

Vir: Nova24TV