Golobov človek na vrhu UKC Maribor v šestih mesecih za program dela določil pet alinej, ki določajo tri revizije in dve analizi

Foto: Twitter

Če ljudje ne bi poznali dejanskega stanja v slovenskem zdravstvenem istemu in bi videli program dela načrtovan za naslednjih 6 mesecev v UKC Maribor, bi mislili, da je pri nas vse lepo in prav. Vendar je potrebno zavedanje, da temu le ni tako, kljub temu pa tudi, da gre za človeka, ki bi ga naj na vrh druge največje bolnišnice v Sloveniji po navodilu Roberta Goloba imenoval Aleš Šabeder.

Kot izhaja iz dokumenta z naslovom “Program dela za obdobje šestih mesecev”, je potrebno v UKC Maribor izvesti samo tri revizije in dve analizi. Pri tem pa prvi mož UKC Vojko Flis ne odpira nobenega perečega vprašanja, ki bi se nanašal na izboljšanje storitev za paciente ali stvari, ki jih namerava v teh šestih mesecih doprinesti k uspešnemu poslovanju bolnišnice. Gre za žalostno podobo programa dela UKC Maribor, ki bi ga naj izvajali v naslednjih  šestih mesecih pod vodstvo Vojka Flisa.

Kot ob tem poudarja novinar Bojan Požar smo s tem dobili vpogled kaj je dejansko prineslo zadnje dejanje Aleša Šabedra, ki bi naj Flisa na vrh UKC Maribor imenoval po Golobovem nareku.

Ko je Aleš Šabeder izpolnil še svojo zadnjo vladno nalogo, po navodilu predsednika @vladaRS Goloba zamenjal dosedanjega generalnega direktorja @UKCMaribor Antona Crnjaca, za novega generalnega direktorja pa postavil Vojka Flisa, nesojenega MB župana in mestnega svetnika Gibanja Svobode (mimogrede, Flis je enkrat že bil direktorj tega zavoda, pa ga spravil tudi v precejšnje finačne izgube), je Šabeder vendarle naročil Flisu, da mora spisati “program dela”. In kaj je storil Flis, ki 1. oktobra prevzema položaj? Napisal tale program dela za drugi največji javni zdravstveni zavod v državi, teh 5 mini alinej …?!” Tako kritičen je do programa dela, ki ga je predstavil Vojko Flis novinar Bojan Požar.

Vir: X