Golobova vlada kot naročena tudi za Karla Erjavca, ki ponovno prosi za službo! Tokrat bi bil kar veleposlanik

(foto: Matic Štojs Lomovšek)

Kljub temu, da je bilo že večkrat mogoče slišati, da se Karl Erjavec poslavlja od politike, so le redki verjeli, da je temu res tako. Vsi ostali, ki so takšno govorjenje vzeli bolj kot za nekakšne spine so kot kaže imeli še kako prav. Z zmago Roberta Goloba na volitvah je kot kaže svoj trenutek ponovno “začutil” Karl Erjavec, ki bi sedaj želel postati kar veleposlanik.

Tokrat je namreč Erjavec za Delo izrazil stališče, da bi želel postati veleposlanik v Franciji. Glede morebitnega veleposlaniškega mesta v Bruslju ali Moskvi ni Erjavec za delo ne potrdil ne zanikal. Na drugi strani je za Delo potrdil, da je glede veleposlaniškega mesta v Franciji prosil Tanjo Fajon, a ni dobil nobenega odgovora. Erjavec je še potrdil, da je izkazal interes, da bi to delovno mesto tudi zasedel.

Ob tem je novinar Bojan Požar zapisal: “Če zdaj pošljemo v Paris nekdanjega ministra, ki dokazano velja za rusofila, je to velika blamaža”.

Kljub temu, da je ob blamaži s kandidaturo za predsednika vlade Erjavec napovedal dokončen umik iz politike, bi to bila njegova že druga vrnitev. Umik iz politik je namreč napovedal že po porazu na volitvah stranke DeSUS proti Aleksandri Pivec, ko so mu člani stranke izrekli nezaupnico. Kljub temu je še poskušal postati predsednik vlade in tudi takrat doživel debakel. Zanimivo bi bilo sedaj videti zakaj bi ravno Karl Erjavec primeren za enega od novih veleposlanikov.

Vir: Twitter