Golobova vlada povzročila, da je ZZZS postal vreča brez dna, v samo dveh letih boste namenili skoraj 2 milijona več za to ustanovo

Foto: e-zobozdravnik.si

Kljub temu, da naj bi po mnenju predsednice Državnega zbora vlado vodil vrhunski menedžer, se pri porabi javnega denarja to niti malo ne pozna. Stanje, ki smo mu priča je odraz ravno nasprotnega in sicer, da predsednik vlade s svojo ekipo sprejema odločitve, ki gredo v smeri nesmoterne porabe javnega denarja. Kot kaže bodo morali sedaj državljani v samo dveh letih za ZZZS nameniti skoraj 2 milijona evrov več.

ZZZS bo tako iz naslova obveznega zavarovanja v letu 2025 potreboval 635 milijonov evrov več, v letu 2026 pa 1,135 milijona evrov več. Zanimivo je, da gre tukaj za denar iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja, Golobovi pa so ravno ob ukinidvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja razlagali kako bodo razbremenili davkoplačevalce.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je prepričana, da to dokazuje, da je ZZZS vreča brez dna. Takšne številke pa odraz: “rokohitrsko sprejetje zakona o zdravstvenem varstvu in zavarovanju in preoblikovanju dopolnilnega zavarovanja v obvezno zavarovanje, sprejetje spremembe Zakona o dolgotrajni oskrbi in določitev financiranja le iz obveznega zdr. zavarovanja, državnega proračuna in lastnih sredstev.”

Vir: X