Golobove dame, ki rade zapravljajo po 6 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja

Foto: Nova24TV

Nekdanji poslanec in minister dr. Vinko Gorenak se je v svojem zadnjem razmišljanju dotaknil treh Golobovih ministric, ki so poskušale zapraviti po 6 milijnov evrov davkoplačevalskega denarja. Kot ugotavlja se je ena že morala posloviti z mesta ministrice, drugi dve pa bi to morali nemudma storiti. Prva, ki je zadišalo 6 milijonov evrov je bila Sanja Ajanovič Hovnik, ki je lani objavila razpis za nevladne rganizacije.

Kot je ob tem razkrila Tarča je bila ena največjih prejemnic oseba s katero je takratna ministrica v preteklosti že sodelovala. Kaj kmalu s kot kaže tej praksi po uporabi 6 milijonov sledili Emilija Stjmenva Duh in Dominika Švarc Pipan. Dr. Vinko Gorenak se v razmišljanju “sprehodi” po tem kako je Stojmenova Duh kupila 13 tisoč računalnikov, ki danes samujejo v skladišču, Švarc Pipanva pa propadajočo stavbo na Litijski.

“Nič od tega ne bi bilo potrebno, če bi ministrica angažirala sposobno tajnico, ki bi pred nakupom stavbe naredila nekaj klikov po spletni strani GURS in Davčni upravi in bi ugotovila kakšna je stavba, koliko je vredna in še kaj. Toda po mojem gre za korupcijski posel, ki zahteva odhod ministrice Švarc Pipanove, ki do oddaje tega teksta, še ni odstopila,” je še zapisal dr. Vinko Gorenak.

Celotno razmišljanje si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: dr. Vinko Gorenak