Golobovi izgubili kompas! Ministrica se ukvarja s spolom umetne inteligence namesto z uporabo le-te v javnem sektorju in gospodarstvu.

Foto: Twitter (e-maribor)

Kako kos bo ministrovanju, ki ga bo prevzela je ministrica za digitalizacijo Emilija Stojmenova Duh pokazala že na zaslišanju pred pristojnim odborom državnega zbora. Bolje bi bilo reči kako mu ne bo kos, saj je na zaslišanje prišla s kupom papirjev namesto opremo, ki bi nenazadnje predstavljala njeno področje, ki ga je prevzemala. Danes se to še samo bolj nazorno prikazuje in potrjuje, da ni kos nalogi, ki ji je bila zaupana.

“Ministrica za digitalizacijo v SLO se ukvarja s spolom umetne inteligence namesto z uporabo umetne inteligence v javnem sektorju in gospodarstvu,” je zadnje “ugotovitve” Stojmenove Duh glede umetne inteligence komentiral dr. Matej Lahovnik. Kot izhaja iz zapisa ministrice se namreč le ta ukvarja s tem kakšnega spola naj bi bila neka umetna inteligenca.

Kot je nadaljevala ministrica se ji to zdi pomembno, ker mediji na to temo niso povprašali nobene ženske, kljub temu, da je v Sloveniji veliko strokovnjakinj na to temo. Žal ni pojasnila kakšno povezavo ima spol umetne inteligence s spolom nekoga, ki se spozna na to temo. Kot je že zapisal dr. Matej Lahovnik bi bilo bistveno bolje, če bi se ministrica ukvarjala z vpeljavo umetne inteligence v javni sektor in gospodarstvo, saj bi imeli ljudje bistveno več od tega, kot od ugotavljanja spola le te.

Vir: Twitter